Corona

Deze tijd vraagt extra aandacht voor ons algemeen welzijn. Zorg voor u zelf, voor uw naasten en uw nabije omgeving is aan de orde. Samen komen we verder en kunnen we omgaan met corona.

Waar staan we nu, eind 2021?

Elke Nederlander is de afgelopen maanden geconfronteerd met het verschil tussen vrij zijn en vrijheid, tussen thuis werken en thuis vrij zijn. Als je vrij bent van werk en school, maar niet de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt, merk je hoe belangrijk vrijheid is.

Iedereen heeft te maken gekregen met het thema gezondheid en de kwetsbaarheid daarin. Dat was natuurlijk geen nieuw thema, het heeft wel een extra betekenis gekregen. Het is een tijd om verantwoordelijkheid te nemen en antwoord te geven op de vragen in jouw situatie. Soms betekent dat keuzes maken, gericht op fysieke en mentale veerkracht. Ieder op een eigen unieke manier.

De arbeidsmarkt is veranderd, er zijn andere vraagstukken voor werkgevers ontstaan. Het vinden en behouden van personeel is een groot thema. Medewerkers worden geconfronteerd met grotere werkdruk als collega’s uitvallen.

Wat heb jij, of je bedrijf, nodig om vitaal en weerbaar te zijn en te blijven, creatief om te kunnen gaan met de vragen die er zijn? Is er balans in rust en inspanning? Hoe behoud je je medewerkers? Wat heb jij als individu nodig om eigen stuur vast te houden in je leven?

TIP: Neem af en toe tijd om afstand te nemen en je af te vragen waar de prioriteit ligt en wat je vervolgens te doen hebt.

ANDERE TIPS:

Klik hier voor Tips bij thuisquarantaine


Hulp bij psychische problemen

  • De Luisterlijn (0900-0767): voor als u problemen hebt, u eenzaam voelt of uw hart wilt luchten. De lijn wordt bemenst door getrainde vrijwilligers. U kunt ook mailen of chatten. De Luisterlijn is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
  • MIND Korrelatie (0900-1450): voor hulp bij psychische en sociale problemen. Deze organisatie werkt met professionele hulpverleners, zoals maatschappelijk werkers, psychologen en pedagogen.
  • Mikado Helpdesk voor mensen uit niet-Nederlandse culturen die in Nederland wonen en vragen hebben over zorg.
  • Kindertelefoon (0800-0432).
  • Gripopjedip.nl (voor jongeren met depressieve klachten).
  • Pratenonline.nl (voor jongeren van 12 tot 20 jaar)